Σοκολατένια τούρτα με φράουλες
Συγκλονιστική σοκολατένια τούρτα με σοκολάτα και φράουλα. Με βάσεις από αφράτο brownie με φράουλες που λιώνει στο στόμα, πεντανόστιμη κρέμα γιαουρτιού με ζελέ φράουλα και επικάλυψη κρέμας τυριού και γλάσο σοκολάτας.
8-10
45′
36-39′
Η τούρτα των γενεθλίων μου! Φραουλοσοκολατένια, αφράτη, πεντανόστιμη και τόσο ελαφριά που λατρέψαμε όλοι. Πραγματικά είναι πανεύκολη, παρ’όλη τη μεγάλη διαδικασία. Ειλικρινά όμως αξίζει κάθε λεπτό που θα αφιερώσεις.
Υλικά
Για τις 3 βάσεις:
- 450γρ φράουλες
- 190γρ κουβερτούρα, λιωμένη
- 180γρ ζάχαρη καρύδας
- 3 αυγά
- 2 κάψουλες βανίλια
- 150γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 1 ½ κ.γ baking powder
- 1 ½ κ.γ baking σόδα
- 3 κ.γ λάδι καρύδας
Για την κρέμα φράουλας:
- 1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
- 300ml ζεστό νερό
- 200ml κρύο νερό
- 500γρ γιαούρτι 2%
- 5-6 φράουλες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη:
- 400γρ cream cheese
- 100γρ μέλι
- 2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- Σταγόνες κόκκινου χρώματος ζαχαροπλαστικής
- 50γρ φυτικό βούτυρο (προαιρετικά)
Για το γλάσο & τη διακόσμηση:
- 200γρ κουβερτούρα
- 40γρ λάδι καρύδας
- 2-3 κ.σ γάλα
- 8 φράουλες
Εκτέλεση
- Για την κρέμα φράουλας: Διαλύουμε στο ζεστό νερό το ζελέ και προσθέτουμε το κρύο νερό.
- Αφού κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε το γιαούρτι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες φράουλες και μεταφέρουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. (Μέχρι δηλαδή η κρέμα να έχει αρχίσει να πήζει)
- Για την επικάλυψη: σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και το μεταφέρουμε στο ψυγείο. Όσο περιμένουμε ετοιμάζουμε τις βάσεις
- Για τις βάσεις: Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες φράουλες, τις ξεπαγώνουμε πρώτα (στο μικροκυμάτων για πιο γρήγορα) και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε καλά πρώτα όλα τα υγρά υλικά για το brownie και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα στερεά.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 ταψάκια διαμέτρων 25εκ που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα κουτάλι απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα την κάθε βάση ξεχωριστά στους 180-190°C για 12-13’ λεπτά την κάθε μια.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και μεταφέρουμε τις βάσεις μας στο ψυγείο.
- Όταν η κρέμα μας πήξει ικανοποιητικά, ξεφορμάρουμε τις 3 βάσεις και ξεκινάμε το στήσιμο της τούρτας. Σε μια πιατέλα βάζουμε τη μια βάση και γύρω της τοποθετούμε ένα τσέρκι (χωρίς πάτο) με ρυθμιζόμενη διάμετρο.
- Βάζουμε τη μισή ποσότητα κρέμας και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με τη 2η βάση. Απλώνουμε την άλλη μισή ποσότητα κρέμας και κλείνουμε με την 3η βάση. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
- Αφού η τούρτα μας σταθεροποιηθεί, με ένα μαχαιράκι ξεκολλάμε τα τοιχώματα και αφαιρούμε το τσέρκι.
- Καλύπτουμε με την επικάλυψη όλη την τούρτα και κρατάμε περίπου 8 κ.γ από το μείγμα της επικάλυψης αν θέλουμε να διακοσμήσουμε όπως στη φυτογραφία. Επιστρέφουμε την τούρτα στο ψυγείο.
- Για το γλάσο: Λιώνουμε στο μικροκυμάτων ή σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα με το γάλα, το λάδι καρύδας και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Βουτάμε τις 8 φράουλες μέχρι τη μέση στο γλάσο και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Μεταφέρουμε στο ψυγείο.
- Όταν το γλάσο κρυώσει τελείως, το απλώνουμε στην τούρτα και τη βάζουμε ξανά στο ψυγείο να παγώσει.
- Όταν παγώσει σχηματίζουμε 8 «δισκάκια» με την κρέμα που κρατήσαμε και πάνω τους τοποθετούμε τις σοκολατένιες φράουλες.
Αφήστε ένα σχόλιο