Σοκολατένια cups με μους κάσιους και μαρμελάδα φράουλα
Εντυπωσιακές σοκολατένιες θήκες με στρώσεις από βελούδινη λαχταριστή μους κάσιους και μαρμελάδα φράουλα. Ένας ειλικρινά φανταστικός και πεντανόστιμος συνδυασμός.
8-10
30′
0′
Σοκολάτα και φράουλα! Ίσως ο πιο ερωτικός συνδυασμός στην κουζίνα; Σήμερα όμως θα τον απογειώσουμε ακόμα παραπάνω ετοιμάζοντας: Σοκολατένιες θήκες γεμισμένες με μαρμελάδα φράουλα και βελούδινη λαχταριστή μους από κάσιους. Αυτά τα μικρά ποιήματα σίγουρα…θα τα ερωτευθείτε!
Υλικά
Για τη μους:
- 200γρ κάσιους ανάλατα
- 1 κάψουλα βανίλια
- 35γρ λάδι καρύδας
- 120γρ γάλα καρύδας (ή γάλα της επιλογής μας)
- 50γρ μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου για vegan εκδοχή)
- 1 κ.γ κακάο
Για τα cups:
- 120-140γρ κουβερτούρα
- 10γρ λάδι καρύδας (και λίγο έξτρα)
Για το στήσιμο:
- 8-10 κ.γ μαρμελάδα φράουλα (περίπου 25γρ για το κάθε cup)
- Φράουλες
- Τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα κάσιους, νερό και τα μουλιάζουμε για περίπου 4 ώρες. (Εναλλακτικά μουλιάζουμε σε καυτό νερό για περίπου 15-20’λεπτά)
- Αφού περάσει ο χρόνος, στραγγίζουμε τα κάσιους και τα μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη μους και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Την αδειάζουμε σε ένα μπολ και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο. (Όσο περισσότερη ώρα μείνει στο ψυγείο τόσο σφίγγει και είναι πιο εύκολο να βγει στη συνέχεια με κορνέ)
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Όσο περιμένουμε, αλείφουμε 8-10 θήκες σιλικόνης με λίγο λάδι καρύδας.
- Στη συνέχεια, με ένα πινέλο απλώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στις θήκες σιλικόνης καλύπτοντας καλά τον πάτο αλλά και τα τοιχώματα τους.
- Τις μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 10’ λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε και με το πινέλο αλείφουμε άλλη μια στρώση κουβερτούρας.
- Επιστρέφουμε στην κατάψυξη για αλλά 20-30’ λεπτά να παγώσουν καλά και στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά για να να μη μας σπάσουν. (Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε και 3η στρώση κουβερτούρας με έξτρα κουβερτούρα)
- Προσθέτουμε σε κάθε σοκολατένια θήκη 1 γεμάτο κ.γ μαρμελάδα.
- Αν η μους έχει παγώσει καλά, τη βάζουμε σε ένα κορνέ και την προσθέτουμε στα cups. Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε τη μους με ένα κουτάλι.
- Γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και φράουλες.
Αφήστε ένα σχόλιο