search

Σοκολατένια cups με μους κάσιους και μαρμελάδα φράουλα

Εντυπωσιακές σοκολατένιες θήκες με στρώσεις από βελούδινη λαχταριστή μους κάσιους και μαρμελάδα φράουλα. Ένας ειλικρινά φανταστικός και πεντανόστιμος συνδυασμός.

8-10

30′

0′

Σοκολάτα και φράουλα! Ίσως ο πιο ερωτικός συνδυασμός στην κουζίνα; Σήμερα όμως θα τον απογειώσουμε ακόμα παραπάνω ετοιμάζοντας: Σοκολατένιες θήκες γεμισμένες με μαρμελάδα φράουλα και βελούδινη λαχταριστή μους από κάσιους. Αυτά τα μικρά ποιήματα σίγουρα…θα τα ερωτευθείτε!


Υλικά

Για τη μους:

  • 200γρ κάσιους ανάλατα
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 35γρ λάδι καρύδας
  • 120γρ γάλα καρύδας (ή γάλα της επιλογής μας)
  • 50γρ μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου για vegan εκδοχή)
  • 1 κ.γ κακάο

Για τα cups:

  • 120-140γρ κουβερτούρα
  • 10γρ λάδι καρύδας (και λίγο έξτρα)

Για το στήσιμο:

  • 8-10 κ.γ μαρμελάδα φράουλα (περίπου 25γρ για το κάθε cup)
  • Φράουλες
  • Τριμμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα κάσιους, νερό και τα μουλιάζουμε για περίπου 4 ώρες. (Εναλλακτικά μουλιάζουμε σε καυτό νερό για περίπου 15-20’λεπτά)
  2. Αφού περάσει ο χρόνος, στραγγίζουμε τα κάσιους και τα μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη μους και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  3. Την αδειάζουμε σε ένα μπολ και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο. (Όσο περισσότερη ώρα μείνει στο ψυγείο τόσο σφίγγει και είναι πιο εύκολο να βγει στη συνέχεια με κορνέ)
  4. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Όσο περιμένουμε, αλείφουμε 8-10 θήκες σιλικόνης με λίγο λάδι καρύδας.
  5. Στη συνέχεια, με ένα πινέλο απλώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στις θήκες σιλικόνης καλύπτοντας καλά τον πάτο αλλά και τα τοιχώματα τους.
  6. Τις μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 10’ λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε και με το πινέλο αλείφουμε άλλη μια στρώση κουβερτούρας.
  7. Επιστρέφουμε στην κατάψυξη για αλλά 20-30’ λεπτά να παγώσουν καλά και στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά για να να μη μας σπάσουν. (Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε και 3η στρώση κουβερτούρας με έξτρα κουβερτούρα)
  8. Προσθέτουμε σε κάθε σοκολατένια θήκη 1 γεμάτο κ.γ μαρμελάδα.
  9. Αν η μους έχει παγώσει καλά, τη βάζουμε σε ένα κορνέ και την προσθέτουμε στα cups. Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε τη μους με ένα κουτάλι.
  10. Γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και φράουλες.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *