Cinnamon rolls χωρίς βούτυρο και ζάχαρη
15-18
40′
20-25′
Τα ρολάκια κανέλας ειλικρινά τα αγαπώ αλλά γίνονται χωρίς ζάχαρη και βούτυρο; Γίνονται και είναι πεντανόστιμα:
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 460γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μάγια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ μέλι (55γρ)
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- ½ κούπα νερό χλιαρό
- ½ κούπα γάλα χλιαρό
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αυγό
Για τη γέμιση:
- 200γρ χουρμάδες απύρηνοι
- 4-5 κ.σ γάλα
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1-2 κ.γ κανέλα
Για το γλάσο:
- 130γρ τυρί κρέμα
- 60γρ μέλι
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1-2 κ.σ γάλα
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να ανακατευτούν καλά και να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. (Αν δεν έχουμε μίξερ, ζυμώνουμε με το χέρι)
- Βάζουμε στα χέρια μας λίγο λάδι, αλείφουμε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια το ζυμάρι μας.
- Μεταφέρουμε στο λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε καλά με μεμβράνη και με μια πετσέτα. Αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη (περίπου για 1-1 ½ ώρα).
- Για τη γέμιση: προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια πάστα.
- Αφού φουσκώσει η ζύμη μας, βάζουμε λίγο λάδι στον πάγκο, αλευρώνουμε τον πλαστή μας και την ανοίγουμε σε ένα λεπτό φύλλο (εμβαδού περίπου 35×35εκ)
- Με ένα κουτάλι απλώνουμε την πάστα από χουρμάδες σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
- Τυλίγουμε τη ζύμη μας δημιουργώντας ένα μεγάλο ρολό και κόβουμε με τη βοήθεια ενός κοφτερού (χωρίς δοντάκια) μαχαιριού σε 15-18 ίσα κομμάτια.
- Καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο.
- Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και περιμένουμε για περιπου 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ενωθούν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190°C στον αέρα για περίπου 20-25’ λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος που τα έχουμε κόψει) μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα
- Για το γλάσο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε τα ρολάκια περιχύνοντας τα με αυτό.
1 Σχόλιο
Ανυπομονώ να το δοκιμάσω ακούγονται και φαίνονται τέλεια ❤️❤️❤️