Υλικά
- 220γρ χουρμάδες απύρηνοι
- 2 κούπες βρώμη αλεσμένη (200γρ)
- 120γρ καρύδια, αλεσμένα
- 1 κ.σ φυστικοβούτυρο
- 2 κούπες βραστό νερό
- 3 μήλα μεσαία (ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα)
- 1 κ.γ κανέλα Κεϋλάνης
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τους χουρμάδες με το βραστό νερό για 15’ λεπτά.
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τους μουλιασμένους χουρμάδες (κρατώντας 7-8 για αργότερα), ¼ κούπας του νερού που μούλιαζαν οι χουρμάδες, το φυστικοβούτυρο και χτυπάμε καλά να γίνουν μια πάστα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την πάστα, τη βρώμη, τα καρύδια μέχρι να γίνουν ζύμη.
- Σε μια θήκη για 12 muffins, βάζουμε από μια κουτάλια της ζύμης και φτιάχνουμε φωλιές καλύπτοντας τα τοιχώματα. Ψήνουμε για 12’ λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190*C.
- Παράλληλα, βάζουμε στο μπλέντερ τους 7-8 χουρμάδες που κρατήσαμε μαζί με 1 κούπα από το νερό που μούλιαζαν οι χουρμάδες και χτυπάμε.
- Μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μήλα και την κανέλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά για περίπου 12’ λεπτά. Λίγο πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το κορν φλάουρ (που πρώτα το έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό) και τη βανίλια.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στις φωλιές κα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-190*C για άλλα 12-15’ λεπτά.
Αφήστε ένα σχόλιο