Σου αρέσουν οι βελουτέ σούπες αλλά σου αρέσει και η γεύση της σπανακόπιτας όπως εμένα; Say no more! Πεντανόστιμη, λαχταριστή, πανεύκολη και υγιεινή σούπα που σίγουρα θα σε καταπλήξει. (Για 4 μερίδες)
Υλικά
- 2 πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 1 κονσέρβα γάλα καρύδας
- 800ml νερό (όσο χωράνε 2 κονσέρβες από το γάλα καρύδας)
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.σ άνηθο
- 150γρ σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 40γρ φέτα
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πατάτες, το κρεμμύδι και το πράσο.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα καρύδας και στη συνέχεια το νερό, γεμίζοντας 2 φορές την άδεια κονσέρβα.
- Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα λαχανικά που κόψαμε, το ελαιόλαδο, αλάτι (με προσοχή γιατί θα μπει και η φέτα αργότερα) και πιπέρι. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 20’ λεπτά.
- Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τη φέτα σε τρίμματα και βράζουμε για αλλά 3-5’ λεπτά. Τσεκάρουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ (ή μπλέντερ). Σερβίρουμε με επιπλέον θρυμματισμένη φέτα και σπιτικά κρουτόν.
Αφήστε ένα σχόλιο