Σοκολατένια banana bread muffins
Φανταστικά σοκολατένια muffins μπανάνας με αλεύρι ολικής άλεσης, γιαούρτι και ελάχιστο μέλι. Είναι τα πιο αφράτα και μαλακά banana bread muffins που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
11-12
15′
25′
Ακούσατε ακούσατεεε: Ακολουθεί συνταγή για τα πιο αφράτα και μαλάκα muffins μπανάνας που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Ναι ναι, όπως το ακούσατε χωρίς καμία υπερβολή! Είναι τόσο αρωματικά, τόσο λαχταριστά και τόσο πεντανόστιμα που κάτι μου λέει πως θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Tips:
- Δεν ανοίγουμε τον φούρνο μας πριν τα 20’ λεπτά.
- Για να ελέγξουμε αν τα muffins μας είναι έτοιμα, καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα περίπου στο κέντρο, αν βγαίνει (σχεδόν) στεγνή είναι έτοιμα.
- Το μέλι και το αλάτι μπορούμε να τα παραλείψουμε.
Υλικά
- 230γρ ώριμες μπανάνες
- 70γρ γιαούρτι
- 10γρ μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- ½ κ.γ κανέλα
- ½ κ.γ baking σόδα
- ½ κ.γ baking powder
- 90γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 30γρ κουβερτούρα
- 20γρ κουβερτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις μπανάνες και τις πατάμε καλά με ένα πηρούνι μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι, το μέλι, αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ελαιόλαδο, το αυγό, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
- Βάζουμε τη σόδα, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και αφήνουμε το μείγμα για 1’ λεπτό να ενεργοποιηθεί η σόδα. (Θα δούμε το μείγμα μας να φουσκώνει ελαφρώς)
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το baking powder, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Με έναν τρίφτη, τρίβουμε τα 30γρ κουβερτούρας στο μπολ και ανακατεύουμε.
- Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 11-12 θήκες σιλικόνης για muffins.
- (Προαιρετικά) Κόβουμε τα 20γρ κουβερτούρας σε 11-12 κομματάκια, τα βάζουμε στο κάθε muffin και τα πιέζουμε ελαφρώς.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για περίπου 25’ λεπτά.
2 Σχόλια
Θα μπορούσα αλεύρι βρώμης να βάλω;
Όχι, δε θα βγουν με αλεύρι βρώμης.