Αμυγδαλωτά αχλαδάκια με ανθόνερο
Παραδοσιακά αμυγδαλωτά αχλαδάκια σε healthier εκδοχή με μόνο με 5 υλικά. Είναι πανεύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα με καταπληκτικό άρωμα από ανθόνερο.
20
10′
10-12′
Αμυγδαλωτά αχλαδάκια, ένα γλυκάκι που το φτιάχνουμε εδώ στο νησί και είναι συνδεδεμένο με τη χαρά μιας και παραδοσιακά είναι το κέρασμα σε γάμους και βαφτίσεις. Στο μυαλό μου είναι συνδεμένα με τα Χριστούγεννα! Είναι πανεύκολα, γρήγορα και τόσο νόστιμα. Είναι αρωματισμένα με ανθόνερο και για τη δικιά μου healthier εκδοχή θα χρειαστούμε μόνο 4 υλικά και κάτι λιγότερο από 20’ λεπτά για να τα ετοιμάσουμε.
Υλικά
Για 20 κομμάτια:
- 200γρ πούδρα αμυγδάλου (εναλλακτικά αλέθουμε στο μπλέντερ 200γρ λευκά ωμά αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη)
- 60γρ μέλι
- 4 κ.γ ανθόνερο
- 20 γαρύφαλλα
- Ζάχαρη άχνη στέβιας (ή ζάχαρη άχνη)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου, το μέλι και το ανθόνερο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Σχηματίζουμε 20 αμυγδαλωτά σε αχλαδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160-170°C για 10-12’ λεπτά. (Ελέγχουμε συχνά γιατί θέλουμε απλά να «στεγνώσουν», όχι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν)
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 10’ λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς.
- Τα βουτάμε στη ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθούν καλά και προαιρετικά γαρνίρουμε με ένα γαρύφαλο.
Αφήστε ένα σχόλιο