Πράσινη σαλάτα με κινόα και γλυκόξινο dressing μουστάρδας
Πολύχρωμη σαλάτα με μαρούλι, κινόα, κρεμμύδι, πιπεριά, μήλο, τυρί και γλυκόξινο dressing μουστάρδας. Χορταστική, λαχταριστή και πεντανόστιμη με συναρπαστικό συνδυασμό αλμυρής και γλυκιάς γεύσης.
1
5′
15′
Τι σας έχω σήμερα; Την επιλογή σας για τη συνταγή του μήνα! Πως προέκυψε; Μου προτείνατε συνταγές που θα θέλατε να δείτε, επέλεξα κάποιες και μετά από διαδοχικές ψηφοφορίες η πλειοψηφία επέλεξε: «Συνταγή για υγιεινή σαλάτα για κύριο γεύμα».
Στη σημερινή συνταγή λοιπόν μετατρέπουμε το «Τι έφαγα μωρέ μια σαλατούλα» σε «Τι έφαγααα; Υπερσαλάτα χορταστική, λαχταριστή και πεντανόστιμη!» Μην ξεχνάτε ότι για να αποτελεί μια σαλάτα κύριο γεύμα πρέπει να αποτελείται από ένα τουλάχιστον υλικό από κάθε κατηγορία: Λαχανικά (και φρούτα), πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και φυσικά καλά λιπαρά.
Tips:
- Τις ποσότητες της σαλάτας και του dressing τις αναπροσαρμόζουμε ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες μας.
Υλικά
Για τη σαλάτα:
- 4-5 φύλλα μαρουλιού
- 40-50γρ κινόα άβραστη (βγαίνει περίπου 100-120γρ όταν τη βράσουμε)
- ½ μικρό κρεμμύδι
- ¼ πιπεριά κόκκινη
- ½ μήλο
- 1 φέτα τυρί του τοστ
- 2-3 καρύδια
Για το dressing:
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ μουστάρδα ντιζόν
- 1 κ.σ μηλόξυδο
- ½ κ.γ μέλι
- Αλάτι
- 1 κ.σ νερό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι την κινόα και την ξεπλένουμε καλά με τρεχούμενο κρύο νερό. Στη συνέχεια τη βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Όσο κρυώνει η κινόα: Πλένουμε, καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και το μήλο.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κινόα, κόβουμε το τυρί σε κομματάκια και θρυμματίζουμε τα καρύδια.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε! Καλή όρεξη!
Αφήστε ένα σχόλιο