Muffins ομελέτας με κολοκυθάκια
Αφράτα, μαλακά και πεντανόστιμα muffins ομελέτας με κολοκυθάκια, κόκκινη πιπεριά, φέτα και αρωματισμένα με άνηθο.
12
10′
25-30′
Ένας από τους πολλούς λόγους που ανυπομονώ να έρθει το καλοκαίρι είναι τα κολοκυθάκια! Ένα μαγικό υλικό που προσθέτει απίστευτη νοστιμιά όπου και να τα προσθέσουμε, ενώ υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να τα χρησιμοποιήσουμε στην κουζίνα μας και να τα εντάξουμε στις συνταγές μας.
Σήμερα λοιπόν σας έχω συνταγή για muffins ομελέτας με κολοκυθάκια που ετοιμάζονται εύκολα, γρήγορα και είναι ιδανικά για πρωινό, σνακ ή ακόμα και για ένα ελαφρύ γεύμα αν τα συνδυάσουμε με μια σαλάτα εποχής για παράδειγμα.
Τι θα χρειαστούμε:
Κολοκυθάκια: Τα πλένουμε καλά και προαιρετικά τα ξύνουμε με ένα ίσιο μαχαίρι.
Πιπεριά: Χρησιμοποίησα κόκκινη, αλλά μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ό,τι χρώμα θέλουμε.
Φέτα: Ταιριάζει εκπληκτικά με το κολοκυθάκι. Εναλλακτικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ανθότυρο στην ίδια ποσότητα.
Αυγά: Muffins ομελέτα χωρίς αυγά γίνεται; Δε γίνεται! Χρησιμοποιούμε μεσαίου μεγέθους.
Αλεύρι: Αντί για γ.ο.χ μπορούμε να αντικαταστήσουμε με ντίνκελ στην ίδια ποσότητα.
Άνηθος: Μπορεί να παραληφθεί αλλά δίνει εκπληκτική γεύση.
Υλικά
- 2 κολοκυθάκια (περίπου 260γρ)
- ½ κόκκινη πιπεριά (περίπου 90γρ)
- 60γρ φέτα
- 3 αυγά
- 30γρ γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 125γρ αλεύρι γ.ο.χ
- Άνηθος (περίπου 1 κ.σ)
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα στύβουμε ελαφρώς να φύγουν τα πολλά υγρά.
- Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τα μεταφέρουμε όλα σε ένα μπολ.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και τα μεταφέρουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 12 θήκες σιλικόνης για muffins (αν δεν είναι σιλικόνης, αλείφουμε τις θήκες με ελαιόλαδο)
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190°C για 25-30’ λεπτά.
2 Σχόλια
Καλησπερα σας!! Μπορούμε να βάλουμε αλεύρι ολικής άλεσης;
Καλημέρα! Όχι, δε θα το πρότεινα.