search

Χούμους σε τρεις γεύσεις

Καταπληκτικό, κρεμώδες και θρεπτικό άλειμμα ρεβυθιού σε 3 πεντανόστιμες γεύσεις: κάρυ, κόκκινη πιπεριά και παντζάρι. Ιδανικό για open toasts και τορτίγιες.

15′

4-5′

Πεντανόστιμο σπιτικό χούμους σε 3 απίθανες γεύσεις που δε θα ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις!

Tips:

  • Για τις 3 εκδοχές μούλιασα 300γρ ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ και τα έβρασα την επόμενη μέρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα στράγγιξα καλά και κράτησα λίγο από το νερό που τα έβρασα.
  • Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ,  χρησιμοποιούμε μούλτι. Χρειάζεται λίγο υπομονή στο κόψιμο, θα σταματάμε και θα ξεκολλάμε το μείγμα από τα τοιχώματα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. (Είναι πιο εύκολο όταν τα ρεβύθια είναι ζεστά)
  • Μπορούμε να αυξομειώσουμε τις ποσότητες νερού, λεμονιού, ξυδιού ανάλογα με τα γούστα μας και την επιθυμητή υφή.

Υλικά

Με κάρυ:

  • 225γρ ρεβύθια βρασμένα
  • 15γρ ελαιόλαδο
  • 10γρ ταχίνι ολικής
  • 3 κ.σ χυμό λεμόνι
  • 30-40γρ νερό από ρεβύθια
  • 1 κ.γ κάρυ
  • ½ κ.γ σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κ.γ ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο (40γρ)
  • 1 κ.γ καστανή ζάχαρη
  • Αλάτι
  • 2 κ.σ νερό

Με κόκκινη πιπεριά:

  • 225γρ ρεβύθια βρασμένα
  • 15γρ ελαιόλαδο
  • 10γρ ταχίνι ολικής
  • 1 ½ κ.σ χυμό λεμόνι
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 10γρ νερό από ρεβύθια
  • 1 κ.γ καπνιστή πάπρικα
  • ½ κ.γ σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κ.γ ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο (40γρ)
  • ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη (70γρ)
  • 1 κ.γ καστανή ζάχαρη
  • Αλάτι
  • 3 κ.σ νερό

Με παντζάρι:

  • 225γρ ρεβύθια βρασμένα
  • 15γρ ελαιόλαδο
  • 10γρ ταχίνι ολικής
  • 2-3 κ.σ χυμό λεμόνι
  • 2-3 κ.σ ξύδι
  • 10γρ νερό από ρεβύθια
  • ½ κ.γ σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 140γρ βρασμένα παντζάρια (2 μικρά)

Εκτέλεση

Με κάρυ:

  1. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με 1 κ.γ ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι για 4-5’ λεπτά.
  2. Σβήνουμε με τις 2 κ.σ νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.
  3. Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.

Με κόκκινη πιπεριά:

  1. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, την πιπεριά με 1 κ.γ ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι για 4-5’ λεπτά.
  2. Σβήνουμε με τις 3 κ.σ νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.
  3. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.

Με παντζάρι:

  1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *