Σοκολατένια truffles με αβοκάντο
Πεντανόστιμα, λαχταριστά και υπερθρεπτικά σοκολατένια τρουφάκια με αβοκάντο, μέλι, αμυγδαλοβούτυρο και αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
23-25
10′
0′
Τι να πρωτοπω για αυτά τα υπερφανταστικά σοκολατένια θαύματα;! Από τότε που τα δοκίμασα ειλικρινά τα έχω αγαπήσει. Όσο πεντανόστιμα και λαχταριστά είναι άλλο τόσο θρεπτικά και υγιεινά είναι!
Υλικά
- 220γρ σάρκα από ώριμο αβοκάντο
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
- 20-30γρ μέλι
- 20γρ αμυγδαλοβούτυρο (ή οποίο βούτυρο καρπών)
- 140γρ κουβερτούρα λιωμένη
- 50γρ αλεσμένους ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
Προαιρετικά για το τελείωμα:
- 1 κ.σ κακάο
Εκτέλεση
- Βγάζουμε τη σάρκα των αβοκάντο από τη φλούδα τους με τη βοήθεια ενός κουταλιού και τα βάζουμε στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, το μέλι και το βούτυρο καρπών.
- Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή και ομοιόμορφη κρέμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα (που πρέπει να έχει κρυώσει), τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να μπορούμε να πλάσουμε το μείγμα σε μπαλάκια (περίπου 1 ώρα)
- Μετά από 1 ώρα, πλάθουμε σε μπαλάκια.
- Προαιρετικά: Σε ένα πιάτο βάζουμε το κακάο και ρολάρουμε τα μπαλάκια. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Αφήστε ένα σχόλιο