Πολύσπορες μπάρες με αμύγδαλα και βρώμη
Υπέροχες μαλακές μπάρες ενέργειας με βάση τους χουρμάδες με αμύγδαλα και βρώμη. Είναι υγιεινές, υπερθρεπτικές με διάφορους σπόρους και χωρίς κανένα έξτρα γλυκαντικό.
9-10
15′
12-15′
Μπάρες ενέργειας χωρίς ζάχαρη, χωρίς ψήσιμο, πολύσπορες, πεντανόστιμες και υπερθρεπτικές. Είναι μαλακές αλλά ταυτόχρονα θα έλεγες και τραγανές. Απίθανο;! Ω ναι! Το τέλειο σνακ για τη δουλειά, την παραλία ή όπου εσύ θέλεις για όλες τις ώρες της μέρα που θα σε γεμίσουν με ενέργεια, βιταμίνες και θρεπτικά στατιστικά. Εσάς σας αρέσει να επιλέγετε μπάρες για σνακ;
Υλικά
- 60γρ αμύγδαλα (χοντροαλεσμένα)
- 120γρ βρώμη
- 200γρ χουρμάδες απύρηνους
- 80γρ αμυγδαλοβούτυρο (ταχίνι, φυστικοβούτυρο ή οποίο βούτυρο καρπών θέλουμε)
- 2 κ.σ ηλιόσπορους
- 2 κ.σ λιναρόσπορος κοπανιστός
- 1 κ.σ σπόρους chia
- 1 κ.γ χαρουπόσκονη (ή κακάο)
Εκτέλεση
- Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τα χοντροαλεσμένα αμύγδαλα και τη βρώμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-190°C για 12-15’ λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τους χουρμάδες και καλύπτουμε με νερό. Αφήνουμε να μουλιάσουν όσο ψήνονται βρώμη/αμύγδαλα. (Αν χρησιμοποιήσουμε βασιλικούς χουρμάδες αυτό το βήμα το παραλείπουμε μιας και δε χρειάζονται μούλιασμα)
- Αφού περάσουν 15’ λεπτά, αφαιρούμε τους χουρμάδες από το μπολ πιέζοντας τους για να φύγει το πολύ νερό και τους μεταφέρουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε 1-2 κ.σ νερό (χρησιμοποίησα αυτό που μούλιαζαν οι χουρμάδες) και χτυπάμε για να αρχίσουν να ομοιογενοποιούνται.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αμυγδαλοβούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα.
- Μεταφέρουμε την πάστα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα περίπου 30×11εκ. με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πιέζοντας το καλά. (Για να γίνουν ίσιες και ομοιόμορφες οι μπάρες, σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και πιέζω με τον πάτο ενός ποτηριού)
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Αφαιρούμε και κόβουμε σε 9-10 μπάρες. Διατηρούνται στο ψυγείο.
2 Σχόλια
Γεια σας, μπαίνουν και κατάψυξη και εάν για πόσο διάστημα? Ευχαριστώ πολύ
Καλησπέρα! Ναι, για 2 μήνες θα έλεγα!