search

Κεφτεδάκια κινόας με λαχανικά γεμιστά με τυρί

Πεντανόστιμα και αρωματικά κεφτεδάκια με τρίχρωμη κινόα, σοταρισμένα λαχανικά και γεμιστά με τυρί. Είναι χορταστικά, θρεπτικά, υγιεινά και ψημένα στο φούρνο.

14

30′

25′

Θρεπτικά, λαχταριστά, πεντανόστιμα και υγιεινά γεμιστά κεφτεδάκια. Ουσιαστικά δημιουργήθηκε με κινόα που μου είχε περισσέψει και από λαχανικά που είχα στο ψυγείο μου. Συνταγή που ειλικρινά τη λάτρεψα.

Υλικά

  • 380 τρίχρωμη κινόα μαγειρεμένη
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 150γρ φρέσκα μανιτάρια λευκά σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες (70γρ)
  • 1 καρότο τριμμένο (70γρ)
  • ½ πιπεριά πράσινη (80γρ)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • 6-7 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 50γρ βρώμη αλεσμένη
  • 40-50γρ τυρί που λιώνει σε κυβάκια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Αφού ετοιμάσουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τη στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι. Αν είναι απαραίτητο τη στεγνώνουμε με χαρτί ή πετσέτα ώστε να μην έχει πολλά υγρά.
  2.  Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10’ λεπτά τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το καρότο και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κινόα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  4. Αφού κρυώσουν λίγο, τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Αν δεν έχουμε μεγάλο μίξερ, τα χτυπάμε στο μούλτι με δόσεις)
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το αυγό, τη βρώμη και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. (ίσως χρειαστεί λιγότερη ή περισσότερη βρώμη ανάλογα με το πόση υγρασία μπορεί να έχει η ζύμη μας)
  6. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο και μετά από 10’ λεπτά αφαιρούμε και σχηματίζουμε κεφτεδάκια. Αν θέλουμε βάζουμε ένα κυβάκι τυρί στο κάθε κεφτέδακι και το κλείνουμε καλά πλάθοντας το (Αν κολλάει πολύ η ζύμη, λαδώνουμε τα χέρια μας)
  7. Καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε τα κεφτεδάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190-200°C για περίπου 25’ λεπτά.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *