Υπέροχη, λαχταριστή, αρωματική, ανάποδη μηλόπιτα. Όπως ήδη σας έχω ήδη πει σε stories, είναι η αγαπημένη μηλόπιτα της καταπληκτικής μαμάς μου σε healthier εκδοχή.
Tips:
- Ο χρόνος ψησίματος που σου δίνω είναι για το συγκεκριμένο ταψί. Αν χρησιμοποιήσεις άλλο μέγεθος, ενδεχομένως να αλλάξει και ο χρόνος ψησίματος.
- Για να δεις αν το κέικ σου είναι έτοιμο, κάρφωσε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο, αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο.
Υλικά
Για τα μήλα:
- 2-3 μήλα
- 100γρ βούτυρο καρύδας λιωμένο
- 1 κ.σ ζάχαρη καρύδας
- 10γρ καρύδια
- Κανέλα
Για το κέικ:
- 4 αυγά
- 120γρ ζάχαρη καρύδας
- 2 κάψουλες βανίλια
- 120γρ φαρίνα ολικής άλεσης
- 1 κ.γ baking powder
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες. (Όσο πιο παχιές τις κόψουμε τόσο πιο τραγανά θα μείνουν τα μήλα μας)
- Σε ένα ταψάκι στρογγυλό διαμέτρου 25εκ, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε να καλύψει όλο τον πάτο του ταψιού. Με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρά τα τοιχώματα με λίγο από το βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε τη 1 κ.σ ζάχαρη καρύδας σε όλη την επιφάνεια και βάζουμε τις φέτες μήλου τη μια δίπλα στην άλλη χωρίς να επικαλύπτονται.
- Σπάμε τα καρύδια με το χέρι σε κομματάκια και τα βάζουμε στα κενά που έχουν δημιουργηθεί. Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καρύδας με ένα μίξερ χειρός ή στο μίξερ μας για 5-10’ μέχρι να αφρατέψουν. (Δηλαδή μέχρι να γίνουν ένα σχετικά πηχτός χυλός)
- Όταν αφρατέψουν, προσθέτουμε τις βανίλιες, τη φαρίνα, το baking και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
- Περιχύνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-190°C για περίπου 30-35’ λεπτά.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, με ένα ίσιο μαχαίρι (χωρίς δοντάκια) ξεκολλάμε το κέικ μας από τα τοιχώματα, βάζουμε μια πιατέλα, αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά το ταψάκι.
Αφήστε ένα σχόλιο