search

Ανάποδη μηλόπιτα

8-10

40′

30-35′

Υπέροχη, λαχταριστή, αρωματική, ανάποδη μηλόπιτα. Όπως ήδη σας έχω ήδη πει σε stories, είναι η αγαπημένη μηλόπιτα της καταπληκτικής μαμάς μου σε healthier εκδοχή.

Tips:

  • Ο χρόνος ψησίματος που σου δίνω είναι για το συγκεκριμένο ταψί. Αν χρησιμοποιήσεις άλλο μέγεθος, ενδεχομένως να αλλάξει και ο χρόνος ψησίματος.
  • Για να δεις αν το κέικ σου είναι έτοιμο, κάρφωσε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο, αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο.

Υλικά

Για τα μήλα:

  • 2-3 μήλα
  • 100γρ βούτυρο καρύδας λιωμένο
  • 1 κ.σ ζάχαρη καρύδας
  • 10γρ καρύδια
  • Κανέλα

Για το κέικ:

  • 4 αυγά
  • 120γρ ζάχαρη καρύδας
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 120γρ φαρίνα ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ baking powder

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες. (Όσο πιο παχιές τις κόψουμε τόσο πιο τραγανά θα μείνουν τα μήλα μας)
  2. Σε ένα ταψάκι στρογγυλό διαμέτρου 25εκ, βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε να καλύψει όλο τον πάτο του ταψιού. Με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρά τα τοιχώματα με λίγο από το βούτυρο.
  3. Πασπαλίζουμε τη 1 κ.σ ζάχαρη καρύδας σε όλη την επιφάνεια και βάζουμε τις φέτες μήλου τη μια δίπλα στην άλλη χωρίς να επικαλύπτονται.
  4. Σπάμε τα καρύδια με το χέρι σε κομματάκια και τα βάζουμε στα κενά που έχουν δημιουργηθεί. Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.
  5. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καρύδας με ένα μίξερ χειρός ή στο μίξερ μας για 5-10’ μέχρι να αφρατέψουν. (Δηλαδή μέχρι να γίνουν ένα σχετικά πηχτός χυλός)
  6. Όταν αφρατέψουν, προσθέτουμε τις βανίλιες, τη φαρίνα, το baking και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί.
  7. Περιχύνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω στα μήλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-190°C για περίπου 30-35’ λεπτά.
  8. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, με ένα ίσιο μαχαίρι (χωρίς δοντάκια) ξεκολλάμε το κέικ μας από τα τοιχώματα, βάζουμε μια πιατέλα, αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε προσεκτικά το ταψάκι.
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της εταιρίας HEALTHY TASTELAND. Συνεπώς, απαγορεύεται κάθε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίηση του χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της εταιρίας. Εάν ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενο του blog, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να συζητήσουμε πως θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *